SÁNDOR György: Sorsunk, Közép-Európa

Sorsunk, Közép-Európa
Könyvfesztiváli újdonság, 2006!
Egyre inkább tudjuk, hogy a világ mai állapota - vagy ha úgy tetszik: a "mai világállapot" - az utolsó két évszázad, a "modern világ" történetében egyike a legkritikusabb, legkétségesebb id?szakoknak. Korszakhatáron vagyunk.
Az ilyen történelmi helyzeteket nehéz értelmezni, mert a ködben még nem látni, merre mehetünk tovább. Vannak, akik nem tudják, vannak, akik nem is akarják látni. A közbeszédben, a helyzetr?l szóló irodalomban és sajnos a politikában elszaporodik a mellébeszélés, a hipokrízis (képmutatás), hogy leplezze a bizonytalanságot. Mások meg - a világos áttekintés hiányában - nem mernek belefogni egyetemes analízisbe.
A mi helyzetünk sajátos itt, Magyarországon, és Közép-Kelet-Európában. Nekünk ugyanis a sok bizonytalanság mellett van egy bizonyosságunk: most kerültünk be az Európai Unióba. Van tehát fogódzónk, egyértelm? programunk, ennyiben könnyebb a dolgunk. A bajok "csak" abban vannak, hogy hogyan jutunk odáig, és mi lesz azután. Nem könny? bátorságot venni ahhoz, hogy ezzel a problémaköteggel egyszerre nézzünk szembe. Sándor György vállalkozott rá. (Vitányi Iván) 
ISBN: 9637265309
Oldalszám: 160 oldal
Ára: 2180 Ft.
Kötés: fûzött
Megrendelem

Előző Könyv
kategória
Következő Könyv