BÁRDOS József: A klasszikus tündérmesék korszerűsége (2018)

A klasszikus tündérmesék korszerűsége (2018)
Tekintve, hogy a tündérmesék által képviselt erkölcsi világrend középpontjában éppen az emberi együttműködés, az egymás iránti bizalom, az empátia áll, a gyermekek életük első hat-hét évében a tündérmesék segítségével egy ma és holnap is érvényes, külső (transzcendens) támogatásra nem szoruló erkölcsi értékrendet sajátíthatnak el. Mégpedig a művészi élmény adta, életkori sajátosságaiknak, a rájuk jellemző mágikus-mitikus gondolkodásnak megfelelően úgy, hogy az meghatározó módon épüljön be személyiségük alapjaiba, érzelmi emlékezetükbe, egész életre szólóan meghatározva erkölcsi döntéseiket, választásaikat.
Az esszékötet kitér a tündérmesék szerkezete által hordozott üzenetekre és azokra a fontos erkölcsi tulajdonságokra – az emberi együttműködés, az egymás iránti bizalom, az empátia –, melyeket ezek a mesék közvetítenek.
Dr. Bárdos József a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Főiskolai karának nyugalmazott tanára, gyakorló szülő, kitűnő pedagógus. Könyvét közérthető nyelve, élvezetes stílusa, humora alapján is jó szívvel ajánljuk – akárcsak a PONT Kiadónál a közelmúltban megjelent Piroska és a vegetáriánus farkas (Kalandozások a kortárs gyermekirodalomban) és Család a tündérmesékben, Másik világok, másik világi lények a tündérmesékben című köteteit – mind a szakembereknek, mind a laikus érdeklődőknek.
A könyv megjelenését támogatta a Nemzeti Kulturális Alap


ISBN: 978-615-5500-45-9
Oldalszám: 152 oldal
Ára: 3150 Ft
Kötés: paper
Megrendelem

Előző Könyv
kategória
Következő Könyv