BÜKI Péter: A gyermek védelme

A gyermek védelme
Sokan mondják, hogy íróasztal mellől nem lehet gyermekvédelmi tevékenységet végezni. A gyakorlatban tevékenykedő szakemberek viszont gyakran említik, mikor egy-egy jó „fogást” látok munkájukban, hogy nem tudnak, nem akarnak, nincsen idejük írni.
Így van, aki ír, s van, aki átgondolja a leírtakat, s azt végiggondolja a gyakorlat mentén. A gyakorlat az elmélet nélkül olyan lenne, mint a tervrajz nélküli házépítés. Nem véletlen, hogy jogszabály bizonyos tevékenységeket tervdokumentáció meglétéhez köti. A tervdokumentáció elkészítéséhez pedig komoly elméleti tudásra van szükség.
Valahogy így van ez a gyermekvédelemben is. Vannak fogalmak, elvek, amelyek mentén meg kell tervezni a gyakorlati tevékenységet, amit aztán végre lehet hajtani (persze szükség esetén kritikával).
Ahogy tervrajz a kivitelezőt átgondolásra, megfontolásra, mérlegelésre készteti, úgy a gyermekvédelmi tevékenység elméleti megtervezése nagyfokú összpontosítást, odafigyelést követel meg a mindennapok gyakorlatát végző szakemberektől - írja a szerző könyvének ajánlásában.

ISBN: 978-963-9957-01-5
Oldalszám: 120 oldal
Ára: 1680 Ft
Kötés: fûzött
Megrendelem

Előző Könyv
kategória
Következő Könyv