SZÁVAI Géza: Aletta bárkája - 2. kiadás

Aletta bárkája - 2. kiadás
2. KIADÁS!!!
Kereskedők és hittérítők hajóján érkezik édesanyjával az 1630-as évek elején a forrongó Japánba a holland gyereklány, Aletta Huebler. Kyushu szigete ekkor az európai vallásháborúk egyik „kihelyezett hadszíntere”. A tét: ki fogja keresztény hitre téríteni a japánokat - a katolikus Rómát képviselő portugálok és spanyolok, vagy a hitet reformáló hollandok? Japán úgy próbálja védeni magát, hogy kiirtja a keresztényeket, teljesen lezárja határait, és két évszázadra elszigeteli magát a külvilágtól.
A véres keresztényirtások idején érik nővé a megalázott Aletta, akinek néhány évig még meghagyják az életét. Két - japán! - gyereke (és a gyerekek feltételezett gyerekei) után több nemzedéken át nyomozó és a történetükkel szembesülő japánok tudatában végig dereng nem csupán saját történelmük, hanem Aletta és Kodzsima Miki életének ellentmondásokkal terhelt értelme is.
Szávai Géza regénye az egymás mellé, közös térbe, szerelembe, apaságba, anyaságba, eltér? hitekbe-ösztönökbe zárt emberek egymásra tárulkozásának - és kényszeres védekezésüknek - leheletfinom rajzával a lélek és a sors különös tájai felé sodor. Az olvasó pedig döbbenten tapasztalja: milyen ismerős a titkolt félelmeknek, tétova reményeknek ez a kegyetlen, könyörtelen világa. Olvass bele a könyvbe!
A szerző honlapja: www.szavaigeza.hu
Bővebben a könyvről: www.szavaigeza.hu/alettabarkaja

ISBN: 9789637265587
Oldalszám: 296 oldal
Ára: 2100 Ft.
Kötés: fûzött
Megrendelem

Előző Könyv
kategória
Következő Könyv